Luennot

 

Aikataulu julkaistaan myöhemmin.


Lauantai 23.9.2017


Radio Wyrd vs. Maailmanpuu – Pakanalliset syysmessut

Kulttuurimme esoteerisiin pohjavirtoihin sukeltava Radio Wyrd ja joogaan ja maailmanviisausperinteisiin keskittynyt Maailmanpuu yhdistävät Syysmessuilla voimansa pakanateemaista live-podcastia varten, joka nauhoitetaan yleisön edessä.

Lue lisää ohjelmasivulta.


M.A. Meretvuo ja Miro Sarola
Vasemman käden polku idässä ja lännessä

M.A. Meretvuo ja Miro Sarola esitelmöivät vähemmän tunnetuista henkisyyden suuntauksista. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. vasemman käden tantra, aghora, Kali Yuga, traditionaalinen satanismi, noituus ja luciferismi. Aiheita käsitellään käytännönläheisellä tavalla ja tabuja rikkoen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Katariina Krabbe
Samanismia, noituutta ja luontoyhteyttä – luonnonuskonnot nyky-Suomessa

Luonnonuskonnot ovat omaan kokemukseen perustuvia, elämää juhlistavia uskontoja ja elämäntapoja. Vaikka luonnonuskontojen kenttään kuuluu monia erilaisia suuntauksia, luonnonuskovia yhdistää syvä kunnioitus luontoa ja sen kiertokulkua kohtaan – pyhyys on kaikkialla luonnossa, ja ihminen on osa luontoa, ei ylempänä eikä alempana.

Useimmat luonnonuskovat pitävät tärkeänä henkistä yhteyttä luontoon ja olevaisuuden näkymättömään tasoon. Yhtä tärkeää on pitää jalat maassa ja elää vankasti tässä todellisuudessa.

Minkälaisia henkisiä polkuja luonnonuskonnot sitten ovat? Mistä kulttuuritraditioista tai aatesuuntauksista ne ammentavat? Minkälaisia arvoja luonnonuskovilla on? Keitä he ovat? Missä ja miten he harjoittavat uskontoaan? Mistä heidät löytää?

Katariina Krabbe on toimittaja, folkloristi, Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry:n puheenjohtaja ja Seita-lehden päätoimittaja. Viime aikoina hän on luennoinut muun muassa luonnonuskonnoista, samanismista ja suomalaisesta loitsuperinteestä sekä vetänyt itkuvirsityöpajoja.

Kuvan on ottanut Filippo Zambon


Asko Nummela

Tietoisen parisuhteen merkitys tässä ajassa

Miten tietoinen läsnäoleva parisuhde luodaan ja mitä elementtejä siihen sisältyy. Kuka on oikea kumppani ja miten kaikki mahdollistuu. Mitä esteitä meillä on ja miten ne voidaan selättää. Tavoitteena antaa eväät oikean kumppanin löytämiseen, sekä elämäntehtävien suorittamiseen. Rakkauden rooli ja merkitys tietoisessa parisuhteessa.

Luennoitsija Asko Nummela on Tähteläiset -lehden päätoimittaja ja kustantaja, sekä kosminen kontaktihenkilö, joka on perehtynyt tantran maailmaan, sekä parisuhdekuvioihin.


Gabriela Aldana-Kekoni

Punainen kuupolku

Gabriela on kotoisin Chilestä ja hän on asunut Suomessa 16 vuotta. Hän on kolmen lapsen äiti, tanssitaiteilija, joogaopettaja, doula, kuupiirin/rumpupiirin vetäjä sekä parantaja luonnon ja alkuperäiskansojen viisautta kunnioittaen.

Luennon aiheet:

-Kuukautisten kierto naisten voimavarana

-Kuun ja kuukautisten kierron merkityksiä: eri vaiheet

-Kuun ja kuukautisten kierron vuorovaikutuksia

-Oman syklisyyden ymmärtäminen

-Yhteyden ottaminen omaan luontoon ja siitä muutamia esimerkkejä, kuten puunainen meditaatio, pyhätanssi ja savirituaali.

-Kuukautisten veren kylvämisestä

-Siirtymäriitit pääpiirteisesti


Juha Jyrkäs

Itämerensuomalaisista myyteistä miekaksi ja magiaksi

Juha Jyrkäs on raumalaissyntyinen kirjailija-muusikko, joka kirjoittaa suomalais-ugrilaista sankarifantasiaa ja soittaa äärimetallia sähkökanteleella. Luentonsa aikana hän esittelee, kuinka fantasiaa ja kauhua voi kirjoittaa hyvin itämerensuomalaisen muinaisuskon ja suomalais-ugrilaisen shamanismin pohjalta.

Luennon jälkeen Juha pitää keikan, jonka aikana hän näyttää, kuinka sähkökanteleella käy heavy metal!

Kuvan on ottanut Minna Jerrman


Sunnuntai 24.9.2017


 Elokehrän Valendis

Rauhan paikka -visualisointimeditaatio

Rauhan paikka -opastuksessa harjoittelemme yksinkertaisten hengitysharjoitteiden sekä visualisoinnin avulla luomaan ympärillemme rauhallisen ja turvallisen henkisen tilan, josta käsin kykenemme tarkastelemaan ympäristöämme ja tilannettamme provosoitumatta, neutraalisti ja hyväksyvästi. Tekniikan opittuasi voit palata omaan rauhan paikkaasi vaikkapa haastavassa asiakastilanteessa, ruuhkabussissa tai missä hyvänsä tilanteessa, jossa rauhoittuminen ja etäisyyden ottaminen käsillä olevaan tilanteeseen on paikallaan.

Rauhan paikka sopii kaikille, jotka haluavat oppia rentoutumaan ja rauhoittumaan kiireen keskellä sekä tarkastelemaan ympäristöään ja itseään hyväksyvämmin. Aiempaa kokemusta visualisointimeditaatiosta ei tarvita.

 


Susanna Salo

Ukon pakka

Ukon pakka on uusi Kalevalaisesta mystiikasta ja suomalaisesta kansanperinteestä inspiraationsa saanut tarot korttipakka. Pakan tekijä Susanna Salo on perehtynyt suomalaiseen kansanperinteeseen, mytologioihin, shamanismiin, tarot kortteihin ja kalevalaan vuosien ajan. Mukana pakassa on paitsi Kalevalaa ja sen henkilöhahmoja, myös suomalaisen kirjallisuuden seuran arkistolta peräisin olevia uskomusolentoihin liittyviä tarot kortteja. Kortit julkaistaan syksyllä 2017. Luennolla Susanna Salo esittelee Ukon pakkaa ja kertoo sen syntyprosessista.

 


Mia Astikainen

Jumalattaren temppeli ja jumalatarusko

Tule kuulemaan jumalataruskosta ja Jumalattaren Temppelistä, sen vuodenpyörästä ja erityispiirteistä. Luennolla puhuu Glastonburyssa Englannissa opiskellut Jumalattaren papitar, joka ylläpitää temppeliä Savonlinnassa, Itä-Suomessa.


Asko Nummela

Maan nykyiset ja tulevat muutokset ja ketkä ovat auttajiamme tässä ajassa

Mikä on avaruuskansojen rooli nykyisessä ja tulevissa ajoissa. Ketkä auttavat meitä ja mitkä ovat heidän velvoitteet, sekä mahdolliset esteet ja haasteet. Miten saamme apua ja mikä on oma tehtävämme tässä ajassa.

Luennoitsija Asko Nummela on Tähteläiset -lehden päätoimittaja ja kustantaja, sekä kosminen kontaktihenkilö, joka on perehtynyt tantran maailmaan, sekä parisuhdekuvioihin.


Noora Korppi

Yksinäisyydestä yhteyteen

Yksinäisenä ihminen kokee olevansa todella yksin – mutta samalla se on yksi tavallisimmista kokemuksista pallontallaajien keskuudessa. Mistä tässä ristiriidassa on kyse? Miten yksinäisyys voi viedä lähemmäs yhteyden kokemusta?

Tämä kokemuksellinen luento tutkii yksinäisyyden ja yhteyden tuntemuksia psykologian, henkisten oppien ja ennen kaikkea oman kokemuksen kautta. Luvassa on keskustelua, kohtaamisia ja uudenlaista yhteyttä itseen ja muihin ihmisiin.

Noora on sisäisten maailmojen tutkimusmatkailija. Hänellä on taskuissaan niin coachin, NLP Masterin, lauluntekijän kuin diplomi-insinöörinkin paperit. Nooraa ajaa pohjaton uteliaisuus ihmisyyden ja maailman eri ulottuvuuksia kohtaan.


Mahla ry / Julija Penkovskaja-Ilola ja Santeri Ilola

Kansanparannusmenetelmät

Esittelemme Mahla ry:n  eli suomalaisen perinnehoidon yhdistyksen toimintaa ja tapoja sekä kerromme havainnollistaen hyvinkin erilaisista kansanparannusmenetelmistä, joista osa on konkreettisen fyysisiä, kun taas toiset hipovat mystiikkaa.