Messuohjelma

 

Luennot löytyvät täältä.

Työpajat löytyvät täältä.

 


Laura Iso-Metsälä

Laura Iso-Metsälä on moderni kansanmuusikko ja taiteilija, jonka esiintyessä
muinaissuomalainen lauluperinne herää eloon.
Lempeistä kehtolauluista käskeviin loitsuihin taipuva ääni luo kaaren, joka kantaa
kuulijan arkaaisiin mielenmaisemiin, laulaen periytyvien runojen lähteille.
Photo: www.fredericjacquet.com

Radio Wyrd vs. Maailmanpuu – Pakanalliset syysmessut

Kulttuurimme esoteerisiin pohjavirtoihin sukeltava Radio Wyrd ja joogaan ja maailmanviisausperinteisiin keskittynyt Maailmanpuu yhdistävät Syysmessuilla voimansa pakanateemaista live-podcastia varten, joka nauhoitetaan yleisön edessä.

Mitä oikeastaan tarkoitetaan pakanallisuudella? Mikä erottaa autenttisen pakanallisen perinteen moderneista uuspakanallisista suuntauksista? Onko todellinen pakanallisuus luonteeltaan paikallista vai eklektistä? Entä mikä on pakanallisuuden tulevaisuus, vai onko sellaista edes?

On sanottu, että ”pakanat uskovat jumaliin uskomiseen, mutta eivät jumaliin.” Toisille pakanuus edustaa unohdettua maailmankuvaa, johon uskon käsitettä on edes vaikea sovittaa. Filosofi ja kulttuurihistorioitsija Oswald Spengler nimitti ”toiseksi uskonnollisuudeksi” sellaista uskonnollista liikehdintää, joka kumpuaa urbaanin elämän ja yhteiskunnan turtuneisuudesta ja tyhjiöstä, jossa kansa kaipaa alkuperäisen uskontonsa ”nuoruutta”. Onko nykypäivän pakanallisuus pelkkää romanttista roolileikkiä vai aidosti vaihtoehtoinen tapa elää ja olla vuorovaikutuksessa maailman kanssa?

Näitä ja monia muita kysymyksiä pakanallisuuden perimmäisestä olemuksesta tullaan käsittelemään Radio Wyrdin ja Maailmanpuun miehistön toimesta muutaman asiaankuuluvan drinkin äärellä Pakanallisilla Syysmessuilla. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun kysymyksiin ja kommentein.

*
Aki Cederberg on helsinkiläinen kirjailija, matkailija ja muusikko. Konstantin Tuonihovi on vantaalainen valokuvaaja ja taiteilija. Risto-Matti Salo on vantaalainen muusikko, absintisti ja graafikko. Jykä Varpio on helsinkiläinen runoilija, bibliofiili ja cocktail-alkemisti. Matti Rautaniemi on espoolainen joogaan ja henkisyyteen keskittynyt tutkiva kirjoittaja. Miska Käppi on helsinkiläinen joogaopettaja.


Messuilla järjestetään Kaunein alttari -kilpailu.

 

Alttarit saavat messuilla oman näyttelyalueen, jossa yleisö pääsee kiertelemään ja ihastelemaan niitä sekä äänestämään suosikkiaan.

Kaunein alttari -kilpailun voittaa yleisöäänestyksen perusteella valittu alttari kauneimmalla esillepanolla.

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Jos haluat osallistua kilpailuun kokoamalla messuilla oman alttarisi niin ota yhteyttä sähköpostitse messut@pakanallisetmessut.fi

Kerro minkälaisella aiheella haluat osallistua niin lähetämme sinulle tarkemmat ohjeet.

Palkinto julkaistaan myöhemmin.